Rich Hopkins åt folket

I min tonsatta vardag är gitarristen, sångaren och låtskrivaren  Rich Hopkins, Tucson, Arizona, en av de givna musikaliska hjältarna.
En i skaran av allt för många bortglömda och ignorerade.
Aktuell med fullängdaren "Buried Treasures" som är album nummer 14 i diskografin, och tillsammans med granna elektriska bandet The Luminarios som sedan 2010 har varit Hopkins varmt pulserande ådra.
Men Rich mission började långt tidigare än så, närmare bestämt med gruppen The Sidewinders i mitten på 80-talet.
En konstellation där han och långvariga kompanjonen och sångaren David Slutes inledde ett 26 år långt musikaliskt partnership.
När duon i början av 90-talet hamnade i en namntvist så bytte man gruppnamn till Sand Rubies som hängde med fram till år 2000 när The Luminarios tog vid och Hopkins tog över lead vocal rollen.  
För att sätta luppen ytterligare på Rich Hopkins långa och mäktiga karriär i skymundan så har jag efter egen skalle format en 28 spår lång Spotify-best of Rich Hopkins "Unknown Hero"
Något som förhoppningvis leder till att fler törstande rock och popsjälar upptäcker mannen som genom sin karriär vandrat ut och in mellan  Neil Youngs & Crazy Horse gitarrstorm, glittrande powerpop med ylande gittarer och ödesmättad americana med ökenkänsla.
Och oavsett om han lutar sig mot det egna materialet eller fyrat av explosiva covers lånade från The Beatles, Del Shannon, Roky Erickson, Johnny Thunders eller Tom Petty så har alltid hjärtat styrt.
Varsågod och upptäck!
/Björn
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0