Lika bra som sitt namn...

Hellsingland Underground

Evil Will Prevail” (Killed By Records/ rootsy.nu)

PPPP

Det här är tredje fullängdaren från bandet med landets coolaste namn. Ljusdals stoltheter håller på och bygger sig ett rykte runt om i Europa. Deras sköna sydstatsgungande rock och countryrock med lätt psykedelisk kryddning är gränslös.

Frontmannen Charlie Granberg är givetvis viktig för helheten på alla sätt. Hans röst är en röst att lyssna på. Men detta skäggrock-band med sex håriga medlemmar är en helhet som vågar låta gitarrerna dåna nerför Hälsinglands allra bredaste vägar med små avvikningar in i skogen på rena rallystigar eller till vackra promenader efter sjöarna. Det finns en dynamik i dessa tio låtar som aldrig gör det tråkigt. Tvärtom.

Hellsingland Underground är faktiskt nästan precis lika bra som sitt fantastiska bandnamn. Och det säger inte lite. För varje gång jag lyssnar hittar jag nya favoriter. Texterna är genomarbetade precis som musiken inte heller väljer det allra enklaste. Men melodierna som kommer fram känns fräscha och inte som i närheten av något plagiat. Det är en skönt tillbakalutad helhet att låta sig uppslukas av.

OK, ibland känns sången lite väl svensk, men herregud, bandet heter ju faktiskt Hellsingland Underground och inte Black Oak Arkansas eller Lynyrd Skynyrd. Jag tror att många kommer att bli väldigt positivt överraskade om de vågar lyssna.

Liknande artister: Ryan Adams, Thin Lizzy, Eagles, Molly Hatchet

Christer B. Jarlås


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0