JLT:s högklassiga glitter

John Lindberg Trio
Rock This Christmas (Enviken)
PPPP
Julplattorna är över oss ännu en gång.
Och det verkar vara omöjligt att komma undan vare sig man vill eller inte.
Men jag dansar jag gärna hur många varv som helst runt granen bara jag får John Lindberg, Martin Engström och Joakim Dunker att hålla takten till.
Som det excellenta rock'n'roll och rockabilly band de är så skulle de kunna ha gjort det väldig enkelt för sig och grävt i arkivet, plockat ihop ett antal väl använda snygga covers på ämnet och löst uppgiften hur elegant som helst.
Istället väljer man att plussa på det gigantisk jullåtsarkivet med nio egna och nya alster som definitivt tillför högklassigt glitter i sammanhanget.
Lånen är Spector/Berry/Greenwich "Christmas (Baby Please Come Home)", Lieber/Stollers "Santa Claus Is Back In Town" och "Last Month Of The Year" som levereras med stil och finess.
Men det är det egna materialet som glänser mest.
"Make My Wish Come True", "Christmas All Over Again", "Rupolph", "Christmas Honeymoon", furiöst rockande dubbeln "Stuck With The Sleigh" och "Sleigh Ride" är guldkorn på ämnet i olika tempon och borde inför julen 2013 finnas på varje "Absolute Christmas" samling värd namnet.
Dessutom så är "Rock This Christmas" en platta som man både kan och bör plocka fram med jämna mellanrum, oavsett årstid.
Det borgar JLT:s odiskutabelt höga kvalité för.
Liknande artister: Stray Cats, Nisse Hellberg, The Refreshments, Fatboy, Matchbox.
Björn Bostrand 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0