Innerlig Collett

Jason Collett
"Reckon" (PIAS/Border)
PPPP
Femte soloalbumet från den kanadensiska singer songwriter som är både älskad och aktad i sitt hemland.
Och har man aldrig mött hans musik tidigare så är det lätt att förstå varför när man surfar på de 15 spåren som gör "Reckon" till en innerlig uppvisning på ämnet.
Det är ett lapptäcke av känslor som genomsyrar hans snygga låtsnickeri och praktiskt taget ingen låt går i den andres ljudspår eller blir en upprepning.
Rötterna och smartnessen från Toronto kollektivet Broken Social Scene lyser igenom när Collett sjunger oemotståndligt vackra och smakfulla sånger som handlar om att förlora både jobb och hem, tappa tron på det politiska systemet eller lusten att vilja råna närmaste bank.
Med benägen hjälp av ett gäng mycket kompetenta kanadensiska musikvänner så växer Colletts från grunden mycket tilltalande material redan efter det första mötet till något man gärna återvänder till tämligen omgående.
"My Daddy Was A Rock'n'Roller", "Where Things Go Wrong", "I Wanna Rob A Bank", "Don´t Let The Truth Get To You", "Pacific Blue", "Jasper John's Flag" och "King James Rag" har en själ som alla av de fem nedanstående soundalike artisterna skulle vara lyckliga över att vara skapare av.
Liknande artister: Sam Roberts, Wilco, Sloan, Tom Petty, The Sadies. 
Björn Bostrand

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0