Flores lockar till repeat

Rosie Flores
"Working Girl's Guitar" (Bloodshot Records/Border)
PPPP
I en mer rättvis musikalisk verklighet så skulle Rosie Flores fått ett betydligt större erkännande än vad är fallet.
Flores som fyllde 62 i september har under sin långa karriär friskt blandat country, rock'n'roll rockabilly, honky tonk, pop, jazz och så kallad Wester swing utan att någonsin hamna fel och sen det sena 70-talet har hon varit en betydelsefull artist på den alternativa scenen i både Austin, Texas, och Los Angeles.
"W.G.G." är Flores 11:e studioalbum sedan den självbetitlade förstlingen 1987. Det är också en platta som på ett tydligt sätt bevisar varför hon inte är hundraprocentigt rumsren i de "finare" countrykretsarna.
Man jag hade gärna sett ett fylligare album och nio låtar över futtiga 33 minuter är alldeles för lite med tanke på den höga klass och hur snyggt hon och det excellenta och meriterade femmannabandet förpackar lånat och eget material.
Hon bjuder naturligtvis på flera av ovanstående stilar och det svänger och kränger underbart i rockiga titelspåret och rockabillykicken "Surf Demo #5", gungar sensuellt och fräckt i "Little But I'm Loud", instrumentalaren "Drug Store Rock And Roll" och "Too Much" och stryker ömt medhårs i "Yeah, Yeah", "Love Has Passed Me By" och "If (I Could Be With You)".
Och hela tiden spelar Rosie huvudrollen med sina Wanda Jackson dränkta stämmband och sitt personligt vassa gitarrspel på den välanvända Telecaster kopian som pryder omslaget.
Avslutningen med en cover på George Harrisons "While My Guitar Gently Weeps" i en varmt jazzig version grejar hon också med stil och känsla. 
Och det är bara att trycka på repeat knappen.
Liknande artister: Wanda Jackson, Janis Martin, Patty Loveless, Lyle Lovett, Chuck Prophet.
Björn Bostrand


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0