Återhållsamhet som vinner i längden

Patrik Backlund
Wolfrunner (Sabbarns Fonogram)
PPPP
Andra fullängdaren i en nyligen påbörjad och minst sagt upplyftande soloresa.
Här bjuds man på ytterligare en sida med nya smakessenser från Patriks välfyllda, varierade och eleganta musikaliska skafferi.  
"Inte så gapigt, mer som en viskning", sa han i en intervju för ett par månader sedan med passning till magnifika förstlingen "Patrik Backlund Is An Arsonist" som snart har två år på nacken och är en av de där bedrövligt ignorerade pärlorna i svensk albumhistorik.
Den här gången har arbetsnamnet varit skog och vatten och det är en eftertänksam, mjuk, återhållsam och vacker Patrik Backlund som man möter.
Men oavsett om han trampar rock'n'roll och poppedalen i botten eller sitter på en stubbe och funderar över livet i största allmänhet så är den stora personligheten den röda tråden i skapandet.
Skog, berg och vatten har varit ett sorts tema för "Wolfrunner"
Och han sticker ut hakan i en musikalisk verklighet där folk i allmänhet inte har tåligheten, eller har glömt bort att album, eller Long Playing som det en gång i tiden kallades, handlade om att göra en resa tillsammans med artisten genom ett större antal låtar.
De tio spåren på "Wolfrunner" smakar varsam indie, americana, folk, pop med egen kryddning.
Det är ett album som, likt många andra behjärtansvärda skapelser, kräver och är värd uppmärksamhet från mottagaren i sin storslagna återhållsamhet.
Och visst önskar man att plötsligt få höra låtar som titelspåret, "Paris, For Nina", "Laugh Like You Mean It", "Patron Saint" eller "Painting" ringla sig ut från någon radiokanal och få hela ratracet att stanna upp för några minuter.
Liknande artister: Mattias Alkberg, Jonas Jonsson, Magnus Ekelund & Stålet, Isolation Years.
Björn Bostrand

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0