Singalong nödvändigt


The Coronas

“Closer To You”(Lix Records/Border)

PPP

Tredje fullängdaren från den fyra man starka irländska gruppen med rötterna i Dublin släpptes i hemlandet november i fjol och här finns den tillgänglig på fredag.

Sångaren, gitarristen, keyboardisten och chefslåtskrivaren Danny O´Reilly är lika bra på att snickra starka, hjärtevarma singalong ballader och galopperande indiepop med putsad rock'n'roll i sadeln som ganska självklart går att koppla till inspirationskällor som Jeff Buckley, Oasis och Snow Partol.

Men Danny har genetiskt gott om irländsk själ i sitt låtskrivande då hans mamma är den erkända folksångerskan Mary Black.

För det mesta känns det som om Danny, Dave McPhillips, sologitarr, Graham Knox, bas och Conor Egan, trummor fokuserar på att ta striden med Snow Patrol som den “gröna öns” mest populära rockband som får publiken att unisont stämma upp i gigantisk allsång på livespelningarna.

Men när Snow Patrols senaste album "Fallen Empires" stundtals var riktigt blekt så lyckas The Coronas behålla det musikaliska suget rakt igenom de 11 spåren med det irländska anslaget som en tydlig musikalisk bränsle.

Öppningen med Oasis klingande “What You Think You Know” är en bra inspark. Men mest njutbart och singalong nödvändigt i refrängerna är spår som “Mark My Words”, “Dreaming Again”, “Blind Will Lead The Blind” och “My God”

Liknande artister: Snow Patrol, Mumford And Sons, Jeff Buckely, Oasis, The Blizzards.

Björn Bostrand


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0