Mer än bara one, two, three... let´s go


Joey Ramone

“... Ya Know?” (BMG/Border)

PPPP

Ännu en postum utgåva som spelades in i samma veva som solodebuten “Don't Worry About Me”, som släpptes 2002, ett år efter Joeys död.

Den här bygger på ett gäng demoinspelningar som lillebror Mickey Leigh och Ramonesproducenten Ed Stasium färdigställt tillsammans med ett antal musikaliska vänner och likasinnade till den personliga och karismatiska sångaren.

Little Steven, Joan Jett, Holly Beth Vincent, Handsome Dick Manitoba (The Dictators) och medlemmar från amerikanska ess som Cheap Trick, The Smithereens och Patti Smith Group har hjälpt till med hantverket som spänner över ett brett musikaliskt spektra.

Det är långt ifrån bara 1,2,3 … let´s go i äkta Ramones anda för här finns många bevis för Joeys stora kärlek till pop och rock'n'roll överhuvudtaget. De 15 spåren spinner på 60-talspop, punk, lättmetal, 50-tals doowop och stora ljudmattor som doftar Phil Spector.

Och när man vet att Peter Noone i brittiska 60-talspopparna Herman's Hermits var en av hans förebilder som sångare så faller ytterligare några pusselbitar på plats.

Efterkonstruktionen stör inte det minsta och “...Ya Know?” är från öppningsspåret “Rock 'n' Roll Is The Answer” till avslutningen “Life's A Gas” ett varmt nedslag i det klassiska pop och rockskafferiet.

Dessutom tolkade av en stilfull sångare som bara några veckor efter att allt var fäst på tape avled i cancer.

Fotnot: Albumet släpps i Sverige den 25 maj. Som import finns den tillgänglig från och med den 22:a.

Liknande artister: Stiv Bators, Peter Noone, David Johansen, Dee Dee Ramone, Johnny Thunders.

Björn Bostrand


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0