Älskvärda decibel är tillbaka


Tänkte bara upplysa om att älskvärda amerikanska power och janglepoparna The dB´s är aktuella med sitt första album på 12 år.
Och det till råga med den hundraprocentiga originaluppsättning med Peter Holsapple, guitar & keyboards, Chris Stamey, guitar, Gene Holder, bass, och Will Rigby, drums.
Dessutom har kvartetten hjälp av Athens legenden, popsnillet och mästerproducent Mitch Easter som backar upp med gitarr och produktion på albumet “Falling Off The Sky” som finns tillgängligt den 12 juni.
Holsapple, Stamey, Holder och Rigby lirade bara tillsammans på de två första albumen “Stands For Decibel” (1981) och “Repercussion” (1982) och det häpnadsväckande i det sammanhanget är att man aldrig lyckades få ett skivkontrakt med något amerikanskt bolag och därför vände sig till brittiska etiketten Albion som högg direkt.
Att de båda albumen också sålde knapert trots överväldiga recensioner är också en av den sanna popmusikens stora gåtor.
Men nu är de tillbaka med 58-åriga Stamey och två år yngre Holsapple i helt underbart konserverad låtskrivarform.
Som smakprov får ni två av låtar från plattan, Stameys “The Adventures Of Albatross And Doggerrel” och Holsappels “That Time Is Gone” i liveversioner från årets upplaga av SXSW I Austin.
Dessutom med 58-åriga mästaren Mitch Easter gästande på bas.
En recension av "F.O.T.S. från mitt tangentbord kommer under nästa vecka.
/Björn

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0