Helt rätt krydda på ett odödligt recept


Diamond Dogs

“Set Fire To It All " (Legal Records/Sound Pollution)

PPPP

Ta en nypa Stones, Faces, Georgia Satellites och ett gäng andra likasinnade och stoppa det i rock'n'roll mixern.

Då får ni sju man starka rock'n'roll gruppen Diamond Dogs.

Efter 20 års mission där en lång rad av första klassen rockers, svenska som utländska, passerat revy i bandet så är man fortfarande ett av de läckraste boogierockbanden på klotet som man kan tänkas möta på en scen.

Det må vara standardformulär 1A inom genren, men det innebär samtidigt ett knivskarpt kvalitetsbevis.

Besättningen i dagens D.D. Består av Sulo, vocals, Duke Of Honk, keyboards, Magic Gunnarsson, saxophone, Fredrik Fagerlund, guitar, Lars Karlsson, guitar, Martin Tronsson, bass och Johannes Drain, trummor.

Och D.D. behövs mer än någonsin när nobodys som Sean Banan oförklarligt är den mest lyssnade på Spotify och när den egotrippade schlagerkartellen får allt större utrymme för att förlama den svenska musiksjälen.

Man känner igen galoppen utan och innan från den Faces färgade öppningen med “On The Sunny Side Again” och de resterande 12 spåren blir en form av greatest hits trots att det handlar om nytt och eget material.

Men ljudbilden har massor av år på nacken och D.D. lillhör utan tvekan de mest trovärdiga bärarna. Dessutom vet de hur man tillsätter helt rätt krydda på ett beprövat och odödligt recept.

Liknande artister: Faces, Rolling Stones, Georgia Satellites, Dogs D'Amour, Wilmer X

Björn Bostrand


Kommentarer
Postat av: Rebecca

Najs :)


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0