Med hjärta och spontanitet som ständig guide


Guided By Voices

“Class Clowns Spots A UFO” (GBV Inc./Border)

PPP

PVC plasten till “Let´s Go Eat The Factory” har knappt hunnit stelna förrän Robert Pollard och hans obotligt bedårande rockgubbar leverar ytterligare 21 låtar inom ramen av 40 minuter.

På nytt en smått fantastisk albumtitel med en låtlista som spänner från 47 sekunder och tre minuter och 17 sekunder.

Comebacken med “Let´s Go Eat The Factory” i januari efter åtta års paus handlade definitivt inte om ett gäng sega gubbar som återförenades för att casha in.

Betänker man att järnduon Pollard och gitarristen Tobin Sprout i samma veva som releasen av “Class Clowns...” redan flaggar för album nummer tre under 2012, “Bears For Lunch”, som ska släppas i november så kan man inte låta bli att älska bandet som måste vara de kritstrecksrandiga skivbolagsstrategernas mardröm.

Men nu är den överpacade utgivningstakten aldrig några problem eftersom det ger ut sina plattor på egen etikett och G.B.V. fortsätter att göra som de alltid gjort och vägrar gå i någon annans ledband.

“Class Clowns...” är G.B.V. Som vi lärt känna dem med en blandning av skönt skruvad och klassiskt snygga altenativ indie, lo-fi avtryck från pop och rock galleriet.

Och ännu en gång känns det som att det finns en del spår som man hade kunnat ställa över.

Men när man tar till sig helheten och pärlorna droppar in med jämna mellanrum så blir det bara uppenbart att allt hänger ihop på ett speciellt sätt.

Det är det som som gör G.B.V. unika.

Liknande artister: Boston Spaceships, Sebadoh, Apples In Stereo, The Hold Steady, Roby Hitchcock.

Björn Bostrand


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0