I Go-Betweens fotspår


Adele & Glenn
“Carrington Street” (Glitterhouse/Border)
PPPP
Sydney duon Adele Pickvance och Glenn Thompson var Grant McLennan och Robert Forster rhytmsektion när duon startade om magiska aussiebandet The Go-Betweens mellan 2000-2006. McLennans plötsliga och oerhört sorgliga död satte stopp på det samarbetet alldeles för tidigt.
När duon nu släpper debutalbumet så plockar man upp den tråden och är ett totalt ljuvligt eko på McLennan & Forsters stora musikaliska skatt.
Här finns tio spår som klockar in på strax över 30 minuter och som genomsyras av en omistligt mjuk känsla och ett melodiskt flyt som kan göra en “simpel” poplåt till ett häftplåster som man aldrig kan sluta älska.
“I Dreamt I Was A Sparrow”, “Grey Suits”, Auntie Nelly” och “Remembering Names” har den där gyllene musikaliska kardborren som fäster omedelbart, och det charmiga uptempot i “City Of Sound”, “Tunnels” och “Rescue” avslöjar popiga rötter I new wave vågen.
Konstigt och oförklarligt nog så var det inget australiensiskt skivbolag som var intresserade av att släppa “C.S.”, men tyska Glitterhouse nappade direkt.
“Vi ville verkligen släppa plattan på ett australiensiskt bolag, men ingen verkade intresserade. Nu kommer folk att kunna ladda ner “C.S” på iTunes eller köpa den på våra livekonserter och det känns onekligen lite konstigt. Människor i Europa verkar älskar australiensisk musik och de har fortfarande kvar entusiasmen. Att vi dessutom släpper albumet på vinyl känns underbart”, säger Adele I en kommentar.
Det omdömet ska vi vara vara både glada och mycket lyckliga över. I oktober kommer Adele & Glenn att lysa upp höstmörkret när de gör en Europaturné och det är bara att hoppas att det också blir några nedslag på svensk mark nära oss.
Liknande artister: The Go-Betweens, Kasey Chambers & Shane Nicholson, The Triffids, The Chills, The Lucksmiths.
Björn Bostrand

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0