Ett antidot mot utslätad stordrift


Husky

“Forever So”(Sub Pop/Border)

PPPP

De skulle lika gärna kunna ha sina rötter i den skotska eller irländska myllan med sin i allra högsta grad personliga folkrock och popindie.

Men kvartetten Husky kommer från Melbourne, Australien, och har lagt ett musikaliskt pussel av många olika stilar som landar i en vacker, spännande, suggestiv och i allra högsta grad inbjudande och lockande ljudbild.

Inspelad under några månader i sångaren Husky Gawenda hemstudio och mixad av Noah Georgeson (The Strokes, Devendra Banhart) så är “Forever So” ett perfekt motgift mot allt vad utslätad stordrift heter.

“History Door”, “Fake Moustache”, “The Woods”, “Hunter”, “Animals & Freaks”, “Farewell (In 3 Parts)” och “How Do You Feel” bygger på på ett rogivande övervägande akustiskt sound som på ett elegant och smakfullt sätt sätter fingret på Huskys smekande men samtidigt helvassa profil.

När sen Gawendas solostämma är bedårande bra och stämmsången skuggar så blir “Forever So” ypperlig avkoppling för stressade och plågade själar i nutidens uppskruvade ratrace.

Liknande artister: Josh Pyke, The Panics, Oh Mercy, The Rubens, Ball Park Music.

Björn Bostrand


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0