Alla förutsättningar finns


Linnea Henriksson
”Till mina älskade och älskare”
(Epic)
PPP

Linnea Henriksson är en av de tre starkaste stjärnor som kommit från Idol. Där höll hon hela tiden på sitt. Och vi vet ju också att hon sjunger jazz med sitt roliga band Prylf som även besökt Östersund. Men det är ändå nu som resa börjar.
Precis som på en av förra årets bästa låtar ”Väldigt kär/Obegripligt ensam”  har hon på hälften av låtarna samarbetat med Orup. Ett smart val. För Orup var först med det som förra året gjorde Veronica Maggio till störst och innan dess Oskar Linnros.
Linnea och hennes olika välkända partners söker sig fram på en väg mellan 1960-talets coolaste svensktopp, läs Lill Lindfors och Towa Carson, och 2010-talets hjältinnor, läs Robyn och Veronica Maggio. När det är som bäst lyckas hon riktigt bra. För hon har rösten och texterna fungerar i sitt sammanhang.
Men en låt som aktuella radiohiten ”Alice” låter ändå bara som Veronica Maggio-light. Jag hade önskat Linnea Henriksson mera av den där sköna galenskapen som hon hade i Idol. Det hade varit bättre att fullt ut följa albumomslagets Lill Lindfors-linje.
Linnea har kvaliteter som borde ha gjort denna debut ännu mer självständig och unik. Nu blir det helt OK av både det ena och det andra. Men jag tror på allvar att detta hade kunnat bli fantastiskt om man inte fegat ur någonstans på vägen…Just nu är det de råa tagningarna av skivans två hits som är roligast, det säger lite om hur överarbetat det kan bli…
Liknande artister: Veronica Maggio, Oskar Linnros, Orup, Lill Linnfors
Christer B. Jarlås


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0