Alejandro för ditt musikaliska välmåendeAlejandro Escovedo

“Big Station” (Fantasy/Border)

PPPP

61-årige Mexico-födde Escovedos karriär startade i mitten av 70-talet med punkarna The Nuns.

Fortsatte med cowpunkarna Rank & File och countryrockarna True Believers där brodern Javier var en av medlemmarna.

Hans långa solokarriär, med “Gravity” från 1992, som förstling har inneburit en underbart personlig och bred genrepalett på de totalt 11 plattorna och “B.S” är Escovedos fjärde raka pärla på sex år.

“The Boxing Mirror” 2006, “Real Animal” 2008 och “Street Songs Of Love” 2010 är stilfulla föregångare från en artist med ett stort och varmt musikaliskt hjärta som helst berättar historier med förankring i verkligheten.

“Sally Was A Cop” är hans reflektion över det mexicanska drogkriget och “Can´t Make Me Run” är desillusionerade tankar från en mogen man med ett ungt sinne som ser på världen och nuet med en blandning av rädsla, trots och utmaning.

Den här gången har han skrivit större delen av låtarna tillsammans en annan excellent och sorgligt ignorerad musikgentleman i sin bästa ålder, Chuck Prophet.

Chucks “Temple Beautiful” är en av årets bästa album och Alejandro är utan tvekan en musikalisk tvilling med Prophet.

Den musikaliska grunden växlar mellan löddriga rockare som öppningen med “Man Of The World” med glamgitarrer, handklapp och en Ramones-liknande oh yeah refräng till fet bas och Miles Davis trumpet i souliigt gungande “Can't Make Me Run”.

Den tredje byggstenen i Escovedos innerliga musikaliska avtryck är granna och själfulla ballader typ “San Antonio Rain” och “Never Stood A Chance”.

Men den kvartetten är bara som att skumma grädden från ytan på ett lysande album som är det tredje raka samarbetet med legendariske producenten Tony Visconti.

Liknande artister: Chuck Prophet, Bruce Springsteen, Mink DeVille, Dave Alvin, The Del Fuegos.

Björn Bostrand


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0