Lyrisk och knäsvag


First Aid Kit

PPPPP

“The Lions Roar” (Wichita/Border)

Klara och Johanna Söderberg sjunger fantastiskt och stämmorna är magnifikt knäckande. Dessutom skriver de utsökta låtar som om de aldrig gjort något annat  i sina unga liv. Helheten blir musik som är så tiotalt tidlöst vacker men också bjuder på smaker av både ungdomlig styrka och nyfikenhet samt ärrad och respektfull rutin.

First Aid Kit är drömamericanacountry som inte flirtar det minsta med trender och som bara känns som en ärlig och genuin hyllning till systrarnas förebilder som Emmylou Harris, June Carter, Johnny Cash, Gram Parson med flera.

Det är miltals från det påkletade sminket i Idolvärlden och Klara och Johanna bestämmer alldeles själva.

Inspelad i Omaha, Nebraska, med Mike Mogis (från systrarnas gamla idoler Bright Eyes) som producent och medmusiker och ett antal Mogis-vänner också involverade I ljudbilden så är “The Lion's Roar” rakt igenom en hudnära ekologisk produkt utan onödiga tillsatser.

Pappa Bengt (f.d. Lolita Pop) bidrar med bas på sju av de tio spåren och Mattias Bergqvist står för fingertoppstrummande på alla utom en av låtarna

Faktiskt inte så mycket orda om för det här är en musikalisk resa extra ordinär med ett syremättat melankoliskt sound som gör den som är beredd att öppna sina sinnen både lyrisk och knäsvag.

Liknande artister: Emmylou Harris, June Carter, Johnny Cash, Gram Parson och alla andra liknande som leverat på samma nivå genom årtiondena.

Björn Bostrand


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0