Faller raklång


Nada Surf

PPPPP

“The Stars Are Indifferent To Astronomy” (City Slang/PGM)

New York trion har varit igång i 20 år nu.

Och Matthew Caws, gitarr, sång, basisten Daniel Lorca och trummisen Ira Elliot har bara vuxit som grupp när andra band ofta tappat inspiration och upprepat sig själva under en så lång tidsera.

2012 är Nada Surf ganska långt ifrån det småyviga indiegrungebandet i “nerd rock revival eran” som hade en liten monsterhit med “Popular” 1996 och spådes en kort karriär av expertisen.

Men efter avstampet på de två första albumen har man lagt essen på bordet.

“Let Go” (2002), “The Weight Is A Gift” (2005), “Lucky” (2008), bedårande coverplattan “If I Had A Hi-Fi” (2010) är som att rulla ut röda mattan fram till sjunde kapitlet i en både graciös och explosionsartad diskografi

Att spetsa tio års powerpop mission med ett album av “T.S.A.I.T.A.” kaliber är magnifikt för tre herrar som åldersmässigt befinner sig mitt emellan 40 och 50, men fortfarande har kvar den stora kärleken till den sanna popmusiken.

De tre bärande hemligheterna med Nada Surf är förstklassigt låtsnickrande, det omedelbara flytet i låtarna och Caws elegant sårbara sång långt fram I mixen.

Inte ett tveksamt spår och den graciösa popmelankolin grundad på elektriska power ackord i “Clear Eye Clouded Mind”, “Jules And Jim”, "Teenage Dreams", Looking Through”, “Let The Fight Do The Fighting”, “No Snow On The Mountain” och "The Future" är en sann popdröm.

Och jag faller raklång redan i farstun.

Liknande artister: Ash, Fountains Of Wayne, Teenage Fanclub, The Lemonheads, Band Of Horses.

Björn Bostrand


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0