Äntligen. Patti Smith till Storsjöyran.

Det har pratat om det i flera år. Men först i dag på morgonen blev det klart att Patti Smith kommer att spela på Storsjöyrans lördag 2012. Det är en av Yran största bokningar någonsin. Egentligen är det väl bara Lady Gaga som är större. Men det beror på hur man räknar. För Patti Smith är alltsedan debuten med "Horses" en ikon. Ingen annan kvinnlig artist har inspirerat så många andra tjejer till att börja spela musik.På en lista över de senaste 100 årens viktigaste kulturpersonligheter skulle hon lätt vara med på Topp 100 tillsammans med Picasso, Ingmar Bergman, Hemingway och andra. För så betydelsefull är hon.
Trots att mer än 35 år har passerat sedan debuten är Patti Smith mer aktuell än någonsin. Den smätt magiska självbiografiska boken "Just Kids" har blivit en megasuccé och boken som handlar om Pattis liv med fotografen Robert Mapplethorpe håller just nu på att bli långfilm. I höstas fick Patti Smith Polar-priset.
En god vän till IF Popgeni är författaren Peter Lucas Erixon. 2006 intervjuade han Patti Smith för den brittiska prestigetidskriften The Word. Intervjun kan också läsas på den här sidan. I augusti 2011 publicerade Östersunds-Posten den här texten av Peter Lucas Erixon.
/cbj
Här är några omistliga låtar med Patti Smith:
4

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0