På generalknock

 
Redd Kross

Researching The Blues...” (Sweet Nothin/Border)

PPPPP

Ibland förstår man helt enkelt inte hur mycket man har saknat ett visst äkta rockband.

Det beror nog mest på att det finns så många att älska och att man till och med som galen popnörd under 15 år sen senast ibland glömmer bort hur bra vissa band var.

Så är det med Los Angeles stolthet Redd Kross som nu comebackar med ett album som får nackhåren att resa sig.

Bröderna Jeff och Steve McDonald bildade gruppen för 34 år sedan i svallet av den amerikanska punkvågen. Men ganska snabbt blandade man upp den likören med andra oerhört viktiga essenser i sammanhanget och skapade på fem album mellan 1982-1997 en diskografi som river och sliter och glittrar och glänser för alltid.

När man nu återvänder efter 15 års glapp på albumfronten, men med ett hyfsat flitigt livespelande sedan 2006 I ryggen, så är det bara totalt glamorous och på generalknock.

Bröderna McDonald har med sig gitarristen Robert Hecker och trummisen Roy McDonald och därmed är lineupen från “Neurotica” 1987 komplett.

Men de tio låtarna visar att absolut inget har förändrats när det gäller Jeff och Steve's fingertoppskänsla för att kombinera den magiska trean rock, punk och powerpop.

Och blueshatarna behöver inte vara det minsta rädda för albumtiteln innebär absolut inte att man står och yxar bluestolvor.

Med det är klart att någonstans i den sagolika ljudtapeten finns sanningen att “the blues had a baby and they called it rock'n'roll” som ett maffigt statement.

Liknande artister: Ramones, Cheap Trick, The Replacements, The Posies, Gumball.

Björn Bostrand 

 


Kommentarer
Postat av: TC

Så sant som det är sagt. Omistlig platta som räcker lååångt in i höstmörkret!

2012-08-09 @ 10:11:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0