Få som Snibb

Bonafide

Ultimate Rebel” (Rootsy)

PPPP

Det finns många begåvade musiker i vårt land.

Men det är inte många som sitter på samma breda kunnande och vassa spets som Pontus Snibb.

Utanför det skarpaste strålkastarskenet har han levererat högklassiskt i rootsfåran under många år nu. Och ska man döma efter mottagandet i England under den senaste turnén, som avslutade bara för en dryg vecka sedan, så är det dags för det så ytterst välförtjänta genombrottet för den drivne multintsrumentralisten som här lirar gitarr och är fullkomligt lysande som rock'n'roll shouter.

Det är riffen som ska rädda rockmusiken”, sa han i en intervju i slutet av februari i samband med releasen av soloplattan “Loud Feathers” med trion Pontus Snibb 3. Sex månader senare kommer album nummer tre med trio nummer två Bonafide som är knivskarp rock'n'roll en snygg flört med hårdrock, sleazerock och en nypa rebelisk blues.

Det är högsta boogievarning redan från öppningspåret Make My Own Rules” och sen stapplas de rätta riffen läckert på hög hela vägen genom Snibbs tio egenhändigt läckert smidade låtar. Och även om Pontus självklart inte är den första som förpackat sina babies i det här blytunga racerkostymen så glöder hans penna mer än genomsnittet.

39 minuter och 48 sekunder rock'n'roll med Snibb och svintajta bandmedlemmarna Mikael Fässberg, gitarr, Martin Ekelund, bas, och Niklas Matsson, trummor, har egentligen inte så mycket mer att önska

Liknande artister: AC/DC, Bad Company, Backyard Babies, Gluecifer, Imperial State Electric.

Björn Bostrand


Kommentarer
Postat av: cbj

Så ruskigt bra. Minns honom när han sjöng duett med Louise Hoffsten på en tidig bluesfestivals sköna jam-lördag. Och att han är medlem i Jason & The Scorchers säger väl allt....

2012-08-19 @ 22:47:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0