Dizzy Miss Lissy


Lissy Trullie

“Lissy Trullie” (Downtown/Border)

PPPP

Hade den 29-åriga amerikanskan och exmodellen släppt sitt debutalbum i slutet av 70-talet så skulle skivetiketten varit given.

Stiff Records hade varit den perfekta plattformen för Trullies new wave och punkpop färgade låtpaket.

Likheterna med Stiff damer som Lene Lovich, Rachel Sweet och ett ungt Blondie dök upp nästan omedelbart när jag för första gången lyssnade igenom de 11 spåren som alla är skrivna av Elizabeth McChesney, som är namnet som står I dopattesten.

Och det är en skön samling poplåtar som med varierande melodiös elegans och bett kommer rusande mot lyssnaren i en omedelbar produktion av duon John Hill och Dave Sitek från TV On The Radio

“Caring” och “Wearing Blue”har ett flyt och kardborre refränger som skulle kunna göra dem till två av sommarens självklaraste hits och “Madeleine” och “Glass Mountains” är en nedväxlad dubbel med en småhypnotisk känsla som fäster omgående.

Men absolut bäst enligt min egen ryggmärgskänsla blir det när Lissy läckert smådesperat rusar igenom new wave doftande saker som “It's Only You Isn't It”, “X Red”, “Spit You Out”, “I Know Where You Sleep” och “You Bleed You” och bara är ordentligt övertygande.

Pop goes the brain!

Liknande artister: Blondie, Lene Lovich, Rachel Sweet, Yeah Yeah Yeahs, Bat For Lashes.

Björn Bostrand


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0