CenterfieldTeknikchefen B O M efter nattens förlust mot Yankees...

Ett säkert vårtecken?
MLB-säsongen drar igång.
Los Angeles Dodgers öppnade i natt Baseballsäsongen 2012 starkt, med att förlora med 6-0 mot Texas Rangers. Men som ur ett avsnitt av The Living Dead, så har nu Beach Boys återuppstått och fick inte bara sjunga nationalsången, utan också Surfer Girl. Varför då? Jo, för att i den här Beach Boys cirkusen så verkar det inte finnas ett uns av integritet. Vilket är synd. Om jag fick leka med tanken att jag var manager för bandet hade nog tvingat dem att plocka fram "It´s Trying To Say" från 1977. Brian Wilson enda låt om Baseball. Han lär brorsan Dennis sjunga och och tillsammans med Carl och Dennis tog han bakgrundssången. Done. Ungefär som man svänger i hop en hysad Spaggetti Bolongese.
Men på något sätt hade det varit mycket coolare i fall de dragit den här sorglösa bagatellen i stället för ännu ett varv av en redan uttjatad hit.
Låten är också ett exempel på hur alkohol, droger och cigaretter på effektivaste sättet sabbar änglalika sångröster till raspiga taggtrådsviskningar.
Men det finns en hel del charm här, trots allt.Teknikchefens favvolag Baltimore fick stryk av New York Yankees. Men bara med 5-4. Så nu är han övertygad om att World Series-titeln går till Orioles i år. Men det var en parentes, som ingen heller riktigt tror på. Hur som helst så är det egentligen bara en låt som man direkt kan förknippa med Baseball. John Foghertys "Centerfield" har alltid varit och är fortfarande en sån där rockfavorit som direkt väcker intresset att ladda upp med Club Sandwiches, Chips och öl och sitta och avnjuta ett femtimmarspass med sina favoritlag i den helylleamerikanska sporten. Tänk om den här varit med på CCRs sista platta "Mardis Gras"... MEn bandet kanske redan var dödsdömd.

 

Ytligt och sjukt jobbigt amerikanskt och på tok för patriotiskt, kanske en del invänder. Tja, jag kanske kan förstå de politiskt vridna invändningarna. Men jag skiter i dem. Eftersom det gick fort att trollbindas och charmas av den här sporten. Så att det är helylleamerikasnkt är inte jobbigt. Det är en del av charmen.
Try it, you´ll like it.

/Stefan

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0