A la´garage


Återupptäckte den här garagerockpärlan under den ständigt pågående sortering i CD-gruvan.
“The Sympathetic Sounds Of Toe-Rag Studios London” (Sympathy For The Record Industry) från 2003 är en udda guldklimp i kategorin för diverse artister med olika sorters “konstig” musik.
Själen finns för det mesta I det förflutna men det är alltid gjort med stort hjärta, kärlek och finess och då blir det smaker som alltid kommer att funka på de som bryr sig om musik på riktigt.
Kvartetten The Scoundrelles har alla sina rötter i den australiensiska rockscenen på 70 och 80-talet och gitarristen Tony Thewlis var en nyckelmedlem i band som The Scientist och The Intestellar Villains.
2007 kom “Organic Molecules In Action” som spelades in i Toe Rag Studion av snillet Liam Watson och gavs ut på gruppens egna etikett.
Tvåan “Atomic Batteries To Power” (Bang Records) ett år senare formades också till största delen i London, 13 av spåren spelades in i Toe Rag och andra studios, och nummer 14 kom till i Memphis, USA.
Efter den dubbeln blev Thewlis återbördad till återuppstående The Scientists och de övriga medlemmarna sysselsatte sig med diverse andra projekt, så The Scoundrelles blev ännu ett utropstecken i rockhistoriken.
Själv gick på magkänslan och omdömet på CD-Universe som säger att “A.B.T.P” är “an understated garage pleaser” när jag slog till och beställde vinylen.
/Björn

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0