Sista ronden för Campbell


Glen Campbell

”Ghost On The Canvas” (Surfdog/PGM)

PPPP

Tony Bennett fyller 85 i år och släpper snart ett nytt album där han gör en rad duetter med artister som skulle kunna vara båda hans barn och barnbarn.

Därför kan man inte tycka annat än att det är ganska sorgligt att den tio år yngre Glen Campbell bestämt sig för att det här ska vara hans avsked till musikbranschen.

Att alzheimer diagnosen ligger bakom det beslutet är i allra högsta grad förståeligt.

Men när man hör Glens mäktiga stämma längst fram i den här mixen av eget och andras nyskrivna låtar så vill man inte tro annat än att bromsmedicinerna ska kunna öppna för en fortsättning.

För det är ju en nytändning han har fått på ålderns höst i och med samarbetet med yngre musiker, som dessutom visat sig vara stora beundrare av hans livsverk.

”Meet Glen Campbell” som kom 2008 var en magnifik uppvisning från en artist som med åren fått ett större djup i sin röst, men fortfarande är fantastiskt tonsäker och en rakt igenom storartad sångare.

Paul Westerberg (ex. The Replacements) har precis som på ”Meet...” bidragit med ett bedårande spår, den här gången titelspåret, till en av sina stora förebilder. Jakob Dylan står för stilfulla ”Nothing But The Whole Wide World” och Robert Pollard (Guided By Voices) har skänkt granna ”Hold On Hope”.

Addera musiker som Dick Dale, Brian Setzer, Chris Isaak, Roger Joseph Manning Jr (ex. Jellyfish), Julian Raymond, Jason Falkner och Billy Corgan, för att nu namedroppa en liten skara som bidrar med sina instrument, så förstår man att det definitivt finns fler kapitel kvar att skriva.

Jag hoppas alzheimern gör halt och att han omprövar sitt beslut och känner glädjen att göra ytterligare några plattor med den här excellenta skaran som bollplank.

Liknande artister: Neil Diamond, Bread, John Denver, Kris Kristofferson, Kenny Rogers, James Taylor.

Björn Bostrand


Kommentarer
Postat av: Anders Thelin

Tänk att en röst kan låta så oförändrad vid 75 års ålder. Påminner väldigt mycket om hur Glen lät i mitten på 70-talet, tycker t o m att han låter bättre idag än för 10-15 år se'n. Här kan man verkligen snacka om att sluta när man står på toppen.Det verkar också som plattan blir en synnerligen välförtjänt försäljningsframgång i USA. Äntligen får mannen den uppskattning han förtjänar...

2011-09-08 @ 22:58:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0