Pure pop for now people


The Red Button

”As Far As Yesterday Goes” (Grimble Records/Hemifrån)

PPPP

Öppningspåret ”Caught In The Middle” har lånat munspelet från Beatles ”I Should Have Known Better”. Och resten är en ren och skär kärleksförklaring till The Fab Four, Beach Boys och ett knippe andra band som formade popmallen på 60-talet.

Amerikanen Seth Swirsky är inte bara vän med oss på Popgeni, och Tobbe har ju skrivit en och annan rad om honom det senaste året.

Han är också tillsammans med Mike Ruekberg en av två i den här minst sagt fräscha retroduon där de får utlopp för sin passion och kärlek till 60-talets grundtanke om rätta sortens popmusik.

Melodiöst, janglegitarrer, stämmsång och alla andra snygga ingridienser från det förflutna finns där. Men samtidigt är det här popmusik som är tidlöst elegant och därmed alltid passar in när helst det tillverkas.

”Sandreen”, ”As Far As Yesterday Goes”, ”Picture”, ”On A Summer Day”, ”She Grows Where She's Planted”, "Genevieve" och "Running Away" är låtar som bör fängsla alla med ett hjärta som tickar extra hårt för pure pop for now people.

Liknande artister: Shazam, Chris von Sneidern, Roger Josep Manning Jr. , Wondermints, Cotton Mather.

Björn Bostrand


Kommentarer
Postat av: Hans

Verkar som nåt för mig!?

2011-09-05 @ 17:32:11
Postat av: The Polarbear

Tror det!

2011-09-05 @ 18:24:37
Postat av: tp

Mkt bra, liksom föregångaren och Swirsky's båda soloplattor. Jag gillar nog bäst de Nilsson-influerade softisarna - vart är världen på väg? Och A som inte längre gillar slammer??? Kanske befinner jag mig i nåt sorts förstadium...

2011-09-05 @ 23:51:43
Postat av: The Polarbear

Hoppas inte det Tobbe. Andreas kan inte mena att han inte gillar slammer och samtidigt på fullt allvar hävda att Lew Lewis är det bästa han sett och hört live.

Han behöver bara lite behnadling.

2011-09-06 @ 09:43:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0