Outlawcoola och älskvärt spröda


Reckless Kelly

”Good Luck & True Love” (No Big Deal/Border)

PPPP

Tror inte att de bryr sig ett dugg om att de ofta nämns i samma andetag som mr. Earle.

Och sångaren och gitarristen Willy Braun, som vokalt låter mer Steve än hans egen son Justin Townes Earle, struntar säkert numera fullständigt i att få höra att han är ett vokalt ripoff.

För på sin sjunde fullängdare sedan debuten ”Millican” 1998 så är Reckless Kelly fortsättningsvis ett ytterst älskvärt band i americana och countryrock fåran.

Ibland klart outlawcoola och mycket klädsamt kaxiga som i titelspåret, ”Give It A Try”, Guarded Heart” och ”She Likes Money”.

Men här ges också gott om utrymme för en sprödare ådra där man sänker tempot klär låtarna med akustiska gitarrer, fiol och banjo och utsökt, uttrycksfull sång av Willy Braun.

Jag lutar mig bakåt och hör Braun berätta intressanta historier med samma akuratess som Steve Earle och Chris Knight i ”I Never Liked St. Valentine”, ”Weatherbeaten Soul” och ”New Moon Over Nashville”.

”Good Luck & True Love” är första fulllängdaren från Texaskvintetten med enbart nyskrivet material sedan kritikerrosade ”Bulletproof” för tre år sedan.

För att få ännu mer artistisk frihet och göra precis som de vill på sin album så har man också startat det egna skivbolaget No Big Deal.

Men både ”Bulletproof” och fjolårets ”Somewhere In Time” på Yep Roc Records låter långt ifrån som något som skapats med strama tyglar.

Men det är väl en känsla och ett tillstånd man letat efter.

Och där är man nu.

Liknande artister: Steve Earle, Chris Knight, Robert Earl Keen, Micky & The Motorcars, Bleu Edmondson.

Björn Bostrand


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0