Philly & Clash

Bedouin Soundclash: Light The Horizon


Bedouin Soundclash
”Light The Horizon”(Pirates Blend Records/Rude Records/ Sound Pollution)
PPPP
Torontos finaste ska/punk/reggae-trio har bytt ut sin trummis sedan sist. De har också dragit ner till Philadephia och spelat in tillsammans med King Britt – känd från 90-talshiphopparna Digitable Planets och som tidigare jobbat med bland annat Macy Gray.
Vistelsen i  ”The City Of Brotherly Love” verkar ha gett lite nya soul och jazzinfluenser. Men Bedouin Soundclash är ett genuint band. De spelar allt själva, ja utom inlånade stråkar och blås förstås- och som extra spår finns givetvis en Dub-mix. Men det är inget fusk. Sångaren och gitarristen Jay Malinowski låter stundtals som en ung Joe Strummer eller en hungrig Sting á la tidiga Police och rytmsektionen kan sin reggae och sin R&B.
”Light The Horizon” är gruppens fjärde album och det första på hela fyra år. Spektrumet är brett. Här finns allt från den makalösa Clashreggae-doftande ”Mountain Top” till den episkt vackra och avskalade soulen ”Brutal Hearts” med gästsång från unga Beatrice Martin aka Coeur de Pirate och stråkarna arrangerade av Philly-legenden Larry Gold. ”Elongo” å sin sida drar mer åt Sydafrika än Jamaica.
Det är tretton väldigt varierade spår. Clashreggaen kan de bättre än någon annan på den här sidan Joe Strummer. Men här visar de också upp en stor känsla och en vilja att gå vidare in i soul- och R&B-land. Kombinationen har jag svårt att motstå. OK, att något spår verkar ha fått för mycket Sting för mina hälsa. Men i stort är detta ett väldigt gripande album.
Och ”Mountain Top” är en av 2011 års bästa låtar!
Christer B. Jarlås


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0