Nästan som 1965 igen


The Barreracudas

”Nocturnal Missions” (Douchemaster/Border)

PPPPP

Skivbolaget vill genreplacera Atlantafemman i softcore, glampunk och Plymouth rock.

Men hallå!

Varför krångla till det när det från start till mål är garage och surfrock med feta popmelodier som glasyr som Adrian Barrera, sång & gitarr, Warren Bailey, gitarr, George Reese, bas, Todd Galpin, trummor, och Milton Chapman, keyboard pangar ur sig.

Och en roligare och bättre halvtimme blir det aldrig på det här temat.

Att gruppnamnet är ett fyndigt rip off på engelskbaserade men angloamerikanska The Barracudas som inkluderade Jeremy Gluck, sång, Robin Wills, gitarr, David Buckely, bas och Nick Turner, trummor är ställt utom allt tvivel.

Förmodligen är ”N.M.” också en stor kärleksförklaring till originalbarracudorna.

För när man åker nedcabat igenom det låtmässigt dussinet fulla debutalbumet så känns det som om det skulle kunna vara överblivit material från Gluck och kompani inspelning av debutalbumet ”Drop Out With The Barracudas” från 1981.

Öppningstrippeln , ”Numbers”, ”Baby Baby Baby”, ”Feet” och ”I Wont Wait” sparkar helt klart in en och annan öppen dörr.

Men det har aldrig spelat någon roll när det handlar om rock'n'roll i den här ligan. Och speciellt inte när man gör en så elegant rewrite på det bästa från det förflutna som The Barreracudas gör.

Och att dra likheter med Dwight Twilley och Paul Collins Beat, för att nu hugga ett par av de stora i stilarten, är heller knappast fel eftersom power popen sticker ut både här och där och alldeles glittrande glasklart som i ”Baby Jessica”, ”Girl” och ”Ballroom Disaster”

De melodiska hakarna av den oemotståndliga arten står som spön i backen och produktionen är så där lagomt monoskräpig att de som tycker att ljudanläggningen är viktigare än det som spelas på den får krupp.

Att de sen avrundar hela kalaset med en salig cover på Cheap Tricks ”Come On Come On” känns vid den tidpunkten som helt självklart.

Albumet släpps på måndag. Men redan ikväll kan du lyssna in ”Nocturnal Missions” på Spotify och själv höra att jag inte överdriver.

Liknande artister: The Barracudas, Paul Collins Beat, Gentleman Jesse And His Men, Dwight Twilley, Stolen Hearts.

Björn Bostrand


Kommentarer
Postat av: Hans

Baccaruda? Babbaradacucadada! Sorry, I can´t pronounce it!

2011-10-19 @ 22:47:36
Postat av: cbj

Visst var det ett av de mer suveräna låtintron som gjorts - och det var väl en originalreklam om jag inte minns helt fel...

2011-10-19 @ 22:54:32
Postat av: The Polarbear

Helt rätt i båda fallen, mina herrar.

2011-10-20 @ 18:02:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0