Det är tråkigt, baby, när du är rak....Alison Mossheart träffade Jamie Hince för första gången på Jamies hotellrum.
Alison hade hört Jamie öva från rummet ovanför och gick helt enkelt dit för att hon blev intresserad av vem det egentligen var som plinkade på gitarren.
Alison Mossheart var då med i punkgruppen Discount som hade sin bas i Florida. Jamie Hince hade bandet Scarfo óch var från England.
Efter att Discount och Scarfo upplöstes så började Alison och Jamie att skriva låtar tillsammans. De skickade helt enkelt sina låtar tvärs över atlanten för den andra att fotsätta med.
Det gick så pass bra så att Alison flyttade från soliga Florida, till regniga England. Och The Kills var född.
Efter två ganska hyfsad album "Keep On Your Mean Side" 2003 och "No Wow" 2005, släppte de den strålande tredje plattan "Midnight Boom" 2008. Bandet fick sitt genombrott och fick spela i nya 90210 och hade sina låtar med i tv-serier som House MD. Själv upptäckte jag låten "Cheap And Cheerful" genom spelet NHL 09.
I april kom deras senaste album "Blood Pressures" och de fortsätter med sin intressanta utveckling mellan långsam skramlig punk och renodlad pop. Första singeln "Satellites" och den senaste "Future Starts Slow" är två lysande exempel på färgstark popmusik 2011.


/Stefan

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0