Tillbaka till 1980-talets magi...


M83
"Hurry Up We´re Dreaming" (Naive/Playground)
PPPP

Efter fem stycken halvdana popalbum slog det till ordentligt för det franska bandet M83(som står för Messier 83 eller Södra Vindsnurregalaxen som är en spiralgalax).
Det råder inget större tvivel om att de vill vara med och kämpa om titeln "årets platta". "Hurry Up, We´re Dreaming" är en kanonplatta från början till slut.

Inför "Hurry Up We´re Dreaming" så valde Anthony Gonzalez att flytta till Los Angeles.
Enligt honom själv så hade han en ambition att göra en platta som Smashing Pumpkins "The Mellon Collie And The Infinite Sadness". Mest som dubbelalbum då, för musikaliskt sett så finns här väldigt få elgitarrer. Men akustiska gitarrer och pianon. Kanske hade flytten en bra inverkan på Gonzalez 
Man får väldigt mycket 1980-tals vibbar, New Wave, Britpop och shoegaze. Och starka melodier, framför allt. Lite som om man skulle stampa ihop Depeche Mode med Joy Division, Visage och Duran Duran med Phil Spector bakom spakarna. Det är ett symfoniskt syntigt wall of sound som träffar en mitt i plytet. På ett helt delikat sätt. Tankarna går också till Spiritualized "Ladies And Gentlemen We´re floating In Space" och tidiga Genesis med Peter Gabriel som frontfigur.
Ett smakprov fick vi i somras när M83 släptte "Midnight City" som singel. På plattan finns det en handfull lika bra låtar. Men det bästa är ändå att lyssna på plattan från första till sista spåret.
Man får en musikalisk tripp i tid och rum som snabbt blir beroendeframkallande.

Liknande Artister: Har jag redan namedroppat i texten, så läs om du missade det.Stefan Herdell


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0