Superfemman gör pubrockdrömmen sann


Trouble Boys

”Bad Trouble” (Ball & Chain/Border)

PPPPP

En supergrupp. Och en fullpoängare på ämnet.

60 procent svenskt rockstål och 40 brittisk dito med en melodismartness och ett grundsväng som knockar.

Billy Bremner, lead guitar & vocals, Sean Tyla, guitar & vocals, Tommy Cassemar, bas, Ingemar Dunker, trummor, och Micke Finell, saxophone, vocals & guitar kan man läsa i CD-häftet och det är bara att buga för 30 år av rock'n'roll konst.

T.B. är naturligtvis pubrock hela vägen ut i fingertopparna. Och med den här sättningen handlar det om en pubrock dröm som blir sann då gruppnamnet är lånat från Bremners egen klassiker som så tydligt berättar allt om vad den här kvintetten representerar.

Alla står som delaktiga till de 12 spåren av ett helt nyskrivet och suveränt material.

Och med Bremner och Tyla som delar på solosången så blir toppningen oantastlig, för de må var ”gubbs” men båda är fortfarande strålande uttrycksfulla vokalister.

Så skit i åldershetsen som råder i idollandet och njut istället.

”They may be older, maybe not wiser, but these guys know a lot about trouble. Looking for trouble? Look no further” skriver Mats Olsson så pricksäkert i ”the liner notes”.

Man säger att bandet och plattan är ett ”one-off project”, så det är bara att handla ”Bad Trouble” och hoppas att kvintetten bokas av någon välvillig och pubrockkrögare inom närområdet fortare än kvickt.

Liknande artister: Rockpile, Dave Edmunds, Nick Lowe, Tyla Gang, Ducks Deluxe, The Refreshments.

Björn Bostrand


Kommentarer
Postat av: cbj

Vad har vi för pubrock-krögare?Trouble Boys är ett måste....

2011-11-03 @ 14:36:17
Postat av: Hans

Själv ska jag försöka ta mig de 2,5 milen till Café August i Karlstad nästa vecka. Hoppas att flera tar tillfället än vid tidigare spelningar med Ducks Deluxe och Tyla Gang på samma ställe. Fördelen med såpass litet ställe är ju att man kommer väldigt nära, att det blir avspänt och man kan få en pratstund med bandet.

2011-11-03 @ 17:04:26
Postat av: cbj

Ja, Micke Finell och Rockaroundgänget ska ha all heder av sitt arbete- Men hur man ska få fler att fatta att gamla pubrockare fortfarande är kul verkar svårt utanför Akkurat och CC-puben i Gävle.

2011-11-03 @ 17:21:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0