Vårkänslor med PopgeniVåren är här. Påsken har varit. Med Jesus på korset, sill och ägg och minusgrader. Och med en massa musik. 
Här på bloggen har vi plockat upp favoriter från nu och förr. 
Och naturligtvis var jag tvungen att sätta ihop en spellista med alla favoriter. Tobbes vurm för The Kinks och Blur vilket i sin tur ledde till en uppdelning av Popgenierna i vilka som var för eller emot Beady Eye av slaget Oasis vs Blur.
Beady Eye fick vara med förra gången. The Kinks " The Village Green Preservation Society" passade bra in i vårmixen 11 med Blurs magnifika "Country House", Anna Järvinens vackra "Lilla Anna" och Veronica Maggios "Satan i gatan".
Stackars Jesus får här representeas av Jackie Leven som berättar staccatiomäktigt om "The Sexual lonliness of Jesus Christ". Bengt-Olas nya favorit Keren Ann och hans beundran för Vivan Girls finns representerade i låtar som får en bara må bra. Var tvungen att plocka med Björns vurm för Raveonettes och den fantastiska "paper Airplane" med Allison Krauss. Jag har fyllt upp med diverse favoriter från dåtid till nutid. Nämnas bör 64-åriga Emmylou Harris som kom ut i dagarna med sin nya platta. Från den har jag plockat spåret "New Orleans" som bevisar att hon kan rocka rejält bara hon vill. 
Christer hyllas med Willy Clay Bands "Kiruna" och vi minns tillbaka på Otis Gibbs fina spelning på Storsjöteatern. Utan Christer hade den inte blivit verklighet. 
Tack Christer för dessa minnen.
Popgeni April 11

/Stefan 

 


Kommentarer
Postat av: cbj

Tack själv och tack för ännu en lista...

2011-05-04 @ 14:12:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0