Samma årsmodell


The Cars

”Move Like This” (Hear Music)

PPP

Back in business igen efter 23 år sedan man släppte sågade albumet ”Door To Door” 1987. Originalbilen är komplett förutom basisten Benjamin Orr som dog i cancer 2000.

Men egentligen hade det funkat lika bra med Ric Ocasek och ett gäng studiomusiker för The Cars är fortfarande Ocaseks baby. Han har skrivit alla tio spåren och sjunger lead vocal rakt igenom hela albumet på sitt karakteristiska vis. Och det mesta av deras smånonchiga, mekaniskt knyckiga new wave sound från det sena 70-talet känns igen. Liksom Ocaseks storslagna ballader, minns ”Drive”, som här heter ”Soon” och ”Take Another Look”.

Förutsättningar som gör att frågan om någon behöver ett comebackande The Cars känns klart befogad? Kanske räcker det med att ladda ner den självbetitlade debuten från 1978 , som är juvelen i kronan, som mp3:or och sen gå vidare med någon eller några av de fyra efterföljande albumen?

Men gillar man Rics smarta låtsnidande och har hängt med under hans långa solokarriär som faktiskt började redan 1982 under Cars-eran så är ”Move Like This” helt okej. Pusselbitarna känns som sagt igen och monterat och klart är ”Blue Tip”, ”Keep On Knocking”, ”Sad Song”, ”Drag On Forever” sån där new wave nostalgi som man behöver med jämna mellanrum. Och Ric Ocasek gör det som om ingenting hade hänt på 23 år.

Liknande artister: The Fixx, Oingo Boingo, Missing Persons, The Motels, The B-52's.

Björn Bostrand


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0