Live - Stacken-Sthlm - 2011-05-06-kl.23.07


Actionfoto: Lennart Frykskog

Elliott Murphy och hans gitarrist sedan 15 år Olivier Durand är på Sverigeturné. Efter succéspelningar i Falkenberg och Uddevalla landade de i går på Nalens bakficka Stacken i Stockholm.
Inför drygt 150 personer avfyrade den dynamiska duon ett set låtar som spände över allt från Elliott Murphys debut med "Aquashow" för 37 år sedan ända fram till fjolårets "Elliott Murphy"
Två akustiska gitarrer kan låta hur mycket som helst. Åtminstone om den ene gitarristen är Olivier Durand med en hel arsenal av pedaler.
Låtlistan lämnade inte mycket i övrigt att önska. Och efter kraftfulla inropningar kom de tillbaka och körde en halvtimme till. Två låtar gjorde de helt opluggade, inga mickar vare sig på gitarrer eller röster och en fredagspublik som fick vara så tyst det gick. Och Dylans "Blind Wille McTell" och Elliotts egen "Green River" blev kvällen höjdpunkt för åtminstone mig och alla i publiken som inte druckit för många öl. Till sist kom också Bowies "Heroes" som en överraskande cover i en väldigt skön version.
Elliott Murphy är en gudabenådad berättare och en sympatisk entertainer som bryr sig om sin publik. Det blev en fin kväll. Det borde ha varit mer folk. Men just i går var Stockholm alldeles fullt av bra konserter och 150 pers får ändå anses godkänt.
Elliotts entusiastiska bokare på Kulturgärningar i Sverige servererar honom två gånger till i år. Den 20 juli spelar han solo på Ångfartyget Blidösund och den 29 oktober på Kägelbanan tillsammans med Olivier och resten av The Normandy Allstars...
Christer B. Jarlås

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0