Greg matar inte duvorna


Greg Brown

Freak Flag (Yep Roc/Border)

PPPP

61-årige Brown är en av de stora namnen inom den traditionella folkcountryfåran och dessutom en av upphovsmännen till legendariska etiketten Red House.

Men ändå generande okänd i de breda leden trots att det här är studioalbum nummer 24 i minst sagt gedigen diskografi. Det är bara att lyfta på eventuell huvudbonad eller kanske göra vågen för detta jordnära och helsköna inlägg i ålderterrorismen.

Brown är mil ifrån den där sångaren som försöker imponera med höga toner med noll personlighet.

”I can sleep when i'm dead, if i live that long” väser Brown i öppningsspåret ”Someday House”. Han fortsätter att berätta sina udda och charmiga vardagshistorier, lira burkig och oemotståndlig J.J. Cale gitarr i ”Where Are You Going When You´re Gone” med ett band som svänger totalt oemotståndligt

Växlar ner med ”Rain & Snow” och titelspåret och redan där har han vunnit racet mot eventuella tvivlare, och det trots att sju spår återstår av ”Freak Flag”.

Han behöver absolut inte känna sig förvisad till parkbänken och mata duvorna trots att han fyllt 60.

Greg kan istället koka magisk rootsmusik tillsammans med 12 år yngre hustrun Iris DeMent och dottern Pieta Brown när andan faller på. Det kan man kalla ett livsprivilegium.

Liknande artister: Pieta Brown, Iris DeMent, Lucy Kaplynsky, Dave Alvin, Guy Clark, James McMurtry, Gurf Morlix.

Björn Bostrand


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0