Sov, lilla Totte...


They got my homey hemmed up and they all around
ain't none of them seeing if they going straight pound for pound
I gotta come up real quick before they start to clown
I best pull out my strap and lay them busters down


Trots små glädjeskutt, tack vare yrans artistsläpp, så blir den en liten svart flagga som hissas på halvstång i dag.
I natt, den 15 mars 2011 så avled Nate Dogg endast 41 år gammal.
Han hade drabbats av ett par slaganfall innan och även om det är tyst kring dödsorsaken så är chansen stor att det blev en stroke för mycket.

Nate Dogg känner kanske inte alla igen till namnet. Men jag antar att rösten inte har gått något popsnille förbi. Nate Dogg var grovt involverad i musikscenen i Los Angeles under 1990 och 2000 talet.
Främst under DPG (Dogg Pound Gangstas) som i första hand leddes av Kurupt The Kingpin och Dat Nigga Daz (kusin med Dr Dre). Men han var även en nära polare med Snoop, Dre, 2Pac och de andra ledande hiphopartisterna inom Dres patenterad G-funk. Nate Dogg var West Coast Hip Hop presonifierad. Medan Snoop, Warren G och Dat Nigga Daz hade mjuka röster, hade Dre, Kurupt, 2Pac och Ice Cube mer aggressiva och uppkäftiga röster. Mitt ibland dem kom oftast Nate Dogg in med en honungslen röst. Men han rappade aldrig. Han snarare sjöng rap-partierna.
Jag vågar nog påstå att Nate Dogg var den som oftast kom in med smittande refränger och melodier som höjde låtarnas soulkarraktär. Annars handlade det mer om hardcore hip hop. Men Nate Dogg förde in mer soul, mer melodi. Vilket gjorde honom till den stora artist som han kommer att bli ihågkommen som. Det främsta exempelt är Warren Gs "Regulate". Den låten hade aldrig blivit en lika stor hit utan Nate Dogg. Det var hans show, från början till slut. Låten "Holiday" av Twista blev Nate Doggs sista singel. Den släpptes 2009.
Sov Gott, Nathaniel Dwayne Hale. Du kommer att bli saknad.
/Stefan


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0