Popens heliga Graal - snart i var mans hand!

She belongs there, left with her liberty
Never known as a non-believer
She laughs and stays in the
Wonderful

Nu har de kvarvarande stranpojkarna och de övrigas rättighetshavare slutligen överenskommit om att Brian Wilson och Beach Boys övergivna mästerverk från 1967 Smile slutligen skall släppas på skiva. En hel del av musiken är visserligen redan släppt, bl a i den formidabla Good Vibrations-boxen, och som extraspår till olika CD-utgåvor av Beach Boys´ 60-talsskivor - men aldrig tidigare har den släppts som ett sammantaget verk.

Det finns olika uppgifter om hur mycket av skivan som hann slutföras, en uppgift säger att så mycket som 80 procent faktiskt slutfördes, men detta lär ge sig när nu skivan äntligen släpps. i sammantagen form. Alla musikbakgrunder skall dock vara inspelade och tillgängliga, med endast vissa sångpartier som saknas.

Det blir förstås spännande och se om man behållit några godsaker i valven, med baktanken att en dag kunna släppa Smile eller om allt riktigt godis redan är släppt. Enligt Billboard kommer tre versioner att släppas - en dubbel-CD, en digital version och en box med fyra CDs, två vinyl-singlar och en 60-sidig bok av just Priore.

Arbetet med att sammanställa Smile sker bl a av inspelningsteknikern Mark Linett, som tidigare var inblandad i sammanställningen av den "nyinspelade" Smile som släpptes 2004. Den nyinspelade skivan kommer, enligt Linett, att fungera som en sorts mall för utgivningen av de gamla inspelningarna - så det är nåt sådant som vi har att vänta oss!

Inget releasedatum är ännu bestämt - men, skivan kommer garanterat ut enligt Linett. Intill dess vi popgenier lagt händerna på våra lådor, får vi hålla ut med bl a nedanstående klipp, med finfina smakprov på vad vi har att vänta oss!

Själv kommer jag nu genast att plocka fram Domenic Priores omistiliga handbok Smile, LOOK! LISTEN! VIBRATE! SMILE! så att jag är riktigt väl förberedd.

tpKommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0