Långt ifrån bara för indieflickorna


The Vaccines

”What Did You Expect From The Vaccines?” (Columbia/Sony)

PPPP

Ramones, Jesus And The Mary Chain. 60-tals pop, indiepop, surfpop, girlgroup funkar absolut som referenser.

Men välj själv. Och du hittar säkert fler beröringspunkter i treackords rock´n´roll och pophistoriken när det gäller den Londonbaserade kvartetten som bildades så sent som sommaren 2010 men redan låter som de löst den optimala popkoden.

The Vaccines är ett solklart eko från det förflutna och jag tycker mig känna igen varenda skugga som de elva låtarna lämnar. Men det är ingen karbonkopiering.

Istället ett begåvat och charmerande uppställ av elva poplåtar som hela tiden får mig att vilja vrida volymknappen i botten och får mig att fundera på hur de ska kunna följa upp det här.

En gång en popmaniac och du kan aldrig värja dig mot Vaccines tvåväxlade full frontal attack.

Långsamma och eftertänksamma i ”The Lack Of Understanding”, ”Wetsuit” åttaminutaren ”Family Friend” och ”All In White” är det elegant och lockande.

Med pellen i botten och på total popoffensiv, ”Wreckin´Bar (Ra Ra Ra)”, ”If You Wanna”, ”Blow Up” ”Norgaard”, ”Post Break Up Sex”, ”Under Your Thumb” och ”Wolf Pack” så levererar de sju popkarameller som släpper alla tänkbara förtöjningar.

Man behöver faktiskt inte vara ung indieflicka för att gilla det här. Och oavsett om de överlever den grymma hajpen i brittisk musikpress eller inte så är ”W.D.Y.E.F.T.V.” en kick i nuet.

Smid medan järnet är varmt.

Ett wild card på Yran, tack.

Liknande artister: The Undertones, Buzzcocks, Funeral Party, The Strokes, Glasvegas.

Björn Bostrand


Kommentarer
Postat av: cbj

Läste du den där idiotiska recensionen om att de bara kopierade Glasvegas och att det därför var kört. Det borde finns körkort för poprecensenter...I vart fall borde ett krav vara att man åtminstone ska kunna se bortom den senaste veckan...

2011-03-20 @ 17:05:42
Postat av: Björn Bostrand

Visst gjorde jag det. Och det kanske har att göra med det där NME-viruset som gjorde att vissa poprecensenter sågade alla efter att de släppt sin första demo.

2011-03-22 @ 21:13:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0