Hit & Run


The Baseball Project

”Volume 2: High And Inside” (Blue Rose & Yep Roc Records/Border)

PPPP

Det är faktiskt sant. T.B.P. Handlar helt om baseball och det här är uppföljaren till ”Volume 1: Frozen Ropes And Dying Quails” från 2008.

Men man behöver faktiskt inte ha någon koll alls på sporten som sådan för att omfamna det här. Det räcker faktiskt med att vara bra på brännboll för att snöa in på hobbygruppens andra kärleksförklaring på ämnet.

Och har man alltid varit en sucker för det som Steve Wynn, Peter Buck eller Scott McCaughey (The Minus 5 och The Young Fresh Fellows) stått och fortfarande står för så är det här en straffspark.

Fjärde länken i det här skönt nördiga bandet är trummisen Linda Pitmon, som är gift med Wynn och även spelar trummor i Steve Wynn & The Miracle 3.

Wynn och McCaughey har skrivit merparten av de 13 låtarna med assistans av Buck och Pitmon på ett par.

Några andra gästande baseballfreaks är Craig Finn (The Hold Steady) som sjunger cool lead vocal på ”Don't Call Them Twinkies”, och Ben Gibbard (Death Cab For Cutie) som körar snyggt på ”Ichiro Goes To The Moon”.

Det finns en förklarande text vad varje låt handlar om.

Men för att fördjupa sig i ämnet och få mer kött på benen i saker som ”Look Out Mom, Buckner's Bolero”, ”Here Lies Carl Mays” och ”The Straw That Stirs The Drink” så är det nog bäst att slå sig ner med popgeniklubbens passionerad och kunniga baseballfantast mr. Mattsson..

Det musikaliska språket förstår och älskar jag redan vid första mötet.

Gör du?  The Baseball Project "Vol. 2 : High And Inside"

Liknande artister: The Minus 5, The Young Fresh Fellows, Golden Smog, Chuck Prophet, Old 97's.

Björn Bostrand


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0