För alltid i kanonform


The Fleshtones

”Brooklyn Sound Solution” (Yep Roc/Border)

PPPP

”Pardon us for living, but the graveyard was full” är fan i mig både den coolaste och ödmjukaste ursäkten för ett rockband att fortsätta med sin rock'n'roll healing snart 35 år efter starten.

Men så är också Fleshtones tveklöst topp tre när det gäller konsten att ha vandrat igenom musikindustrins skärseld och kliva ut på andra sidan och vara totalt oförstörda. Absolut inget har förändrat eller påverkat deras oemotståndliga neanderthalsound och originella sväng.

Har i skrivande stund ingen aning vilket album i ordningen det här. Jag tänker inte ta reda på det heller för det är av underordnad betydelse när det gäller gruppen som lirade garagerock innan genren var uppfunnen. Men de lirar all annan sorts rock'n'roll också.

”B.S.S.” är kanske inte deras bästa album. Men det är likt förbaskat en platta som gör mig lycklig djupt in i själen och det spelar ingen roll att större delen av de 12 spåren är covers för Fleshtones sätter en egen skarp profil.

Bara att trycka in en kvintett generalsvängiga instrumentalare som ”Day Tripper” ”Coming Home Baby”, ”You Give Me Nothing To Go On”, ”Solution #1” och ”Back Beat” på ett och samma album är inget annat än lite ren och skär konst.

Lenny Kaye, gitarrist åt Patti Smith och mannen bakom Nuggets boxarna, gästar. Det känns självklart eftersom herrar Zaremba, Streng, Milhizer och Fox alltid har varit och fortfarande är nuggets.

”Brooklyn Sounds Solution” finns till salu från och med imorgon. Köp den för bövelen om du ska ha party någon av de närmaste helgerna och vill totalknocka din Melodifestivalskadade vänkrets.

Är du tveksam så använd åtminstone den här länken The Fleshtones "Brooklyn Sound Solution" och kör den sen på både shuffle och repeat.

Liknande artister: The Nomads, The Lyres, The Fuzztones, The Barracudas, The Lords Of Altamont.

Björn Bostrand


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0