Popkonst från New Jersey

The Smithereens

PPPP

”2011” (Entertainment One Music)

Jag älskar ju album som debuten ”Especially For You”, ”Green Thoughts” (1988), ”11” (1989), ”Blow Up” (1991), ”Date With The Smithereens” (1994) och ”God Gave The Smithereens” från 1999.

Så varför ska jag inte omfamna de 13 spåren på den här Don Dixon producerade darlingen och Dixon var ju den som rattade också ”Especially For You”.

Med 31 år på nacken som låtsnickare så är frontmannen, gitarristen, sångaren och låtskrivaren Pat DiNizo fortfarande utrustad med exakt samma vassa och varma penna.

– Vi måste vara dubbelt så bra som killarna som är hälften så gamla. Vår publik är väldigt smarta och kritiska och vet när vi har träffat rätt eller inte, har DiNizio sagt i en intervju om återkomsten av ett gäng klart övemogna män

Men det spelar noll roll att DiNizio fyller 56 i oktober. Han skriver poplåtar som har alla de där nödvändiga beståndsdelarna för att det ska få stämplas som klassisk i stilarten.

Och i ryggen har DiNizio Dennis Diken, trummor, Jim Babjak, sologitarr, och Severo ”The Thrilla” Jornacion, bas, som med stil backar upp hans svårstraffade mellankoliska stämband med det patenterade Smithereen-soundet.

Ren och skär popkonst.

Liknande artister: The Plimsouls, Material Issue, Let's Active, The dB´s, The Records.

Björn Bostrand


Kommentarer
Postat av: Hans

Speciellt "Sorry" och "Rings On Her Fingers" är givna låtar på en bland-cd.

2011-06-27 @ 15:47:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0