Calling Alex


Det är ju lördag.
Fortsätter därför på Stefans dagtema från igår med Alex Calls strålande ”Just Another Saturday Night (High School Killing)” i en lite annorlunda ”homeversion”.
När ex. Clover sångaren, det var ju bandet som backade Elvis Costello på ”My Aim Is True” även om de inte till en början krediterades för det på grund av kontraktsskäl, släppte sin klockrena självbetitlade solodebut 1983 så snurrade den här låten flitigt på MTV.
Men idag är den spårlöst försvunnen på YouTube så därför får ni nöja er med den här lågbudget varianten skapad av någon som förmodligen älskar den här plattan lika intensivt som jag.
Den har snurrat flitigt på min turntable sedan 1983 men tyvärr så lyckades Call aldrig smida medan järnet var varmt och det dröjde hela tio år innan uppföljaren kom.
Call skrev också ”867 5309 Jenny”, som Tommy Tutone hade en hit med 1982, och han var och är förmodligen även idag en låtskrivare av klass.
Synd bara att han varit så tillbakadragen.
/Björn

Kommentarer
Postat av: Hans Schönning

Mycket lördag och countrylåtar blir det: Joe Ely och "Treat Me Lika A Saturday Night", Gene Clark and Carla Olson med "Almost Saturday Night" (Searchers verion är heller inte att förakta), hela album med Robby Fulks och "Let's Kill Saturday Night", Bob Wodruff och "Dreams & Saturday Nights". Och lördag glider över till söndag med Mark Olson & Gary Louris med "Saturday Mornings On Sunday Street". Håll tillgodo!

2011-06-04 @ 18:05:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0