Monday morning 5.02


Är tillfälligt tillbaka i stan igen för proviantering och lite annat stök. Det blev en natt på hemmaplan, åker tillbaka till paradiset senare idag. Trodde i min enfald att jag skulle sova lite längre, men vaknar likt förbannat vid den här tiden varje morgon. Kanske är det åldern.
Lyssnade igår kväll igenom mitt spontanköp av Chicagos tre första plattor, alla digitalt remastrade. Sångaren Peter Cetera med polare var i begynnelsen från debutplattan ”Chicago Transit Authority” något som världen aldrig dittills hört. ”Free-form jazz”, smart och spännande arrangerad med ett gäng skitduktiga bandmedlemmar där Cetera, gitarristen Terry Kath och en synnerligen vass blåssektion stack ut.
Efter succén 1976 med If you leave me now snöade som bekant Cetera in på att göra ballader och undan för undan försvann all spänning som gruppen fångade på sina första tre släpp. Och Kath, ja, han lekte två år senare med en revolver och sköt sig själv.
Så kan det gå. Man ska inte leka med pistoler.
En udda ankunge i den brokiga låtskaran på nämnda plattor är den superba countryballaden "Flight 602” - den bästa låten CSN&Y aldrig skrev.
Ta del - du hittar den förresten som spår fem på Chicago III....
/Rheolwr Technegol

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0