Kul fredagTvå fotovernissager att se fram mot under dagen. Hjälpte Lelle att hänga bilderna i går kväll till hans utställning på Galleri S. Jag blev lite chockad då jag kom dit…..hela galleriet var fyllt av fantastiska rockfotografier, allt från de Lelle-klassiska Joni Mitchell, Elton John, Johnny Rotten till mer okända som ett sagolikt foto på Manic Street Preachers Richey James (Richey Edwards).

Med hjälp av den spanska biran Estrella fick vi upp bilderna på ett par timmar, vet inte riktigt hur vi lyckades så snabbt, men allt satt som en smäck. I kväll fredag är det vernissage, det kommer sannolikt att bli mycket folk med tanke på att det är så många nya fina bilder och att Lelle fått tillgång till ett av stadens bästa gallerier.

Dessförinnan blir det ett nedslag på Bolins Galleri där den engelske fotografen Philip Townsend ställer ut sina 60-talsbilder. Tidiga foton på Rolling Stones blandas med diton på The Beatles och en rad andra prominenta ansikten som florerade i London under de åren. Townsend själv är i stan och det här känns både kul och stort och kan sannolikt ge ringar på vattnet för andra legendariska fotografer att synas i Östersund. Kolla in redan nu på www.bolinart.com/exhibition, så kan du se några av bilderna som finns på utställningen.

Apropå foton och 60-talet håller jag på att rensa ut i garderober och skåp hemmavid och det dyker upp en del roligt. Som bilden ovan, som togs någon gång 64-65 skulle jag tro. Jag delade rum med brorsan och vi kunde inte bestämma oss om det var Beatles eller Stones som var bäst. Det blev därför en vägg med Bildjournalsurklipp för The Fab Four och en för Jagger & Co. Basen på bilden är för övrigt brorsans, men han lärde sig aldrig lira på den. Killen i pyjamas, ja, det får du själv räkna ut vem det är….
/Teknikchefen

Kommentarer
Postat av: The Polarbear

Är det Snoddas?

2011-07-22 @ 20:24:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0