Magnifik singelsummering


The Radio Dept.

”Passive Aggressive: Singles 2002-2010 (Labrador/Border)

PPPP

Inga priser till Radioavdelningen i Grammisgalan eller i P3 Guld där de var nominerade i Årets grupp, Årets album respektive Årets Pop. Att ”Clinging To A Scheme” är en av förra årets bästa svenska albumen råder det inget tvivel om. Dessutom är det en platta som inneburit att man ytterst välförtjänt hittat ut till många nya fans.

Men på något sätt så tror jag inte bandet med sångaren Johan Duncanson i spetsen sörjer Grammis och P3 Guld bommarna.

Det känns inte som om The Radio Dept varit bandet som sökt strålkastarljuset eller de där 15 minuterna i rampljuset.

Kanske betyder faktum som att de är indiepop bolaget Labradors bästsäljande band någonsin, att de hamnade på NME:s sammanfattning av årtiondets bästa album, klättrade upp på Billboards Heatseekers lista eller fick vara soundtrack till ett udda kostymdrama av Sophia Coppola mer.

På den här dubbelutgåvan finns alla deras singlar sedan starten. Alla a-sidorna är samlade på den första och större delen av b-sidorna finns på den andra.

Det är en helt bedårande upplevelse att på nytt påmind om hur starka b-sidorna var och är och hur de så självklart melodiöst går hand i hand med the a-side.

Det är liksom The Radio Dept i ett nötskal.

”Why Won't You Talk About It” leder flocken av a-sidor där ”Where Damage Isn't Already Done”, ”Ewan”, ”Pulling Our Weight”, ”This Past Week”, ”We Made The Team”, covern på The Go-Betweens ”Bachelor Kisses”, ”Freddie And The Trojan Horse”, ”Heaven's On Fire”, ”Never Follow Suit” och ”The New Improved Hypocrisy” är sådan juveler att man blir alldeles spak i musiksjälen.

Liknande artister: The Legend, The Embassy, Beach House, Club 8.

Björn Bostrand


Kommentarer
Postat av: Stefan

En viss popsnörekille hade med radio dept på sin årsbästalista, något som farbror rock glömde... =)

2011-01-25 @ 18:31:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0