Lost and found (En slags orgie i 90-talets glömda guldkorn. Del 2)

Pulp? Pulp är väl knappast bortglömda. Och inte heller Jarvis Cocker, vars glasögon tog en egen rundtur under Yrans efterfest 2001. Jag tror t o m att hans glasögon knackade på hos Lennarts fotostudio, men eftersom Lennart stod i barkön och pratade med Håkan Hellström, så vände Jarvis glasögon igen. Hur som helst så träffade jag på Jarvis utanför entrén med en ciggarill i näven och då var han glad för glasögon hade hittat tillbaka till hans nästipp igen.

Är det någon som kommer i håg med vilka musiker som Jarvis glasögon hängde med under efterfesten 2001?
Men det var ju inte det jag tänkte skriva om. 1992 slog Pulp igenom i England med "Babies". 1994 slog de igenom i Europa med "Common People". Men den här singeln hamnade i skymundan. Våren 1993 slog den mig som en rejäl käftsmäll. Inte som singel, utan som en av låtarna på plattan "Intro". Efter det blev popgruppen från Sheffield en av de starkaste banden i britpopvågen under 1990-talet. Men som singel och som låt är "Razzmatazz" sorgligt bortglömd bland Pulps övriga hits. Det kan bero på att låten var Pulps sista på bolaget Gift Records.

Jarvis Cocker gjorde förövrigt en stark soloplatta 2006 som enbart hette "Jarvis". Singeln "Don´t Let Him Waste Your Time" lånar skamlöst från Dion och Phil Spectors skapelse "Only You Know" från 1975. Men det görs smakfullt. Nancy Sinatra fick också den låten av Cocker. 2009 kom Cockers senaste soloplatta, så jag skulle inte bli förvånad om ett nytt alster skulle dyka upp inom kort.
/Stefan


Kommentarer
Postat av: Anonym

Var det Bjurman som påstod att någon i The Ark, var det Jeppson, hade ollat Jarvis glasögon. För övrigt var ollningsepisoden i STV:s "Starke Man" lysande...

2011-02-05 @ 15:48:41
Postat av: Teknikschefen

Samarbetet med gamle Pulppolaren Richard Hawley i Relaxed Muscle som resulterade i en enda platta "A Heavy Nite with Relaxed Muscle" från 2003, måste vara 2000-talets mest förbisedda skivsläpp. En sann Jarvisplatta, om än betydligt vassare och mer elak än allt annat han har gjort. Kolla upp!

2011-02-06 @ 21:37:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0