En våt dröm för alla vänner av svensk indie...

Storsjöyran presenterar ännu mer inför sommaren 2011:
Ett husband. Tolv artister. En kväll i två akter med text och musik. Från nyckelfigurer inom svenska rock  till genier som inte ens debuterat. Alla på lika villkor.
Kompade av ett husband med en grund i Nerverna och Raketen går tolv artister samman under en Yrankväll. Tolv artister som hör ihop. Vissa av dem är vänner sedan årtionden, andra har precis träffats. Vissa började spela på grund av någon de nu delar scen med. Det är, som en av dem nyss uttryckte det: ”Folk som det är nåt fel på”, artister som aldrig slagit igenom i bred kommersiell mening, men som heller aldrig någonsin skulle ge upp. Som vet att det de gör är rätt, att det är andra som har fel.

De medverkande är:
 
Kajsa Grytt: Sedan tiden i Tant Strul en av svensk musiks mest respekterade artister. I vår är hon aktuell med det Jari Haaplainen-producerade albumet En kvinna under påverkan och självbiografin Boken om mig själv.
 
Mattias Alkberg: Både som frontfigur i The Bear Quartet och under eget namn har han i lika hög grad personifierat integritet och bångstyrighet som briljant låt- och textförfattande. 2011 släpps både en splitvinyl med Pascal och ett nytt eget album. Spelade 2006 in en cover på Tant Struls Dunkar varmt.
 
Conny Nimmersjö: Gitarrist sedan tjugo år i albumaktuella bob hund. Han har också spelat med Thåström och medverkar på Mattias Alkbergs kommande album. Med soloalbumet Skörheten & Oljudet visade han sig i vara en skicklig låtskrivare i egen rätt.
 
Ulf Stureson: Med en bakgrund i legendariska Traste & Superstararna och Traste Lindéns Kvintett har han sedan 1996 gett ut en serie hjärtskärande vackra soloskivor. Senaste albumet Beroende producerades av Björn Olsson och följdes av en turné tillsammans med Mattias Alkberg.
 
Pascal: Pascals tre album, Förbi fabriken, Galgberget och Orkanen närmar sig har överröst med lyriska recensioner och priser. Vid sidan av Pascal har sångaren Isak Sundström också bandet Skriet. Trion har turnerat med bob hund och gästas på sin kommande skiva av Mattias Alkberg.
 
The Bells: Jonas Teglund spelar gitarr i Nerverna och Park Hotell. Peter Nuottaniemi är basist i The Bear Quartet och allmänt betraktad som Sveriges bästa textförfattare. Tillsammans har de bandet The Bells som debuterade 2010 med albumet Threads.
 
Nord & Syd: Ett band bestående av medlemmar ur Vapnet, Laakso, Holy Madre och Penny Century. De låtar som cirkulerar på internet har gjort klart att Martin Abrahamsson skriver den finaste svenskspråkiga popen som finns. Och att ingen sjunger den som Julia Hanberg.
 
Hospitalet: Vid sidan av Vapnet, Sibiria och Kommun har Martin Hanberg tillsammans med Johan Törnqvist Hospitalet. Ett band vars mängder av demos rört sig från pop av klassiskt snitt till dödsmetall och folkmusik.
 
Park Hotell: Park Hotell spelar euforisk pop på högsta volym med himmelsk sång. Förra albumet Free For Friends producerades av Jari Haaplainen och fick fint bemötande. I bandet ingår Jonas Teglund som också spelar i The Bells och Nerverna samt Nervernas trummis Cristian Ramirez som här sjunger.
 
Magnus Ekelund: Under namnet Elmo fick Magnus Ekelund några P3-hits innan han bytte språk till svenska och började spela musik på riktigt med kompbandet Stålet. Han har arrangerat festival hemma i Jokkmokk och har precis spelat in duetter med såväl Jakob Hellman som Mattias Alkberg.
 
Patrik Backlund: För att vara ett osläppt album är det rätt många som hört plattan Patrik Backlund Is An Arsonist och sett den fina videon till låten Run Son Run. Bland annat PSL har tipsat flera gånger om Hammarstrands heligaste. Episkt och känsloladdad.
 
Raketen: Stommen i Text & Musiks husband leds av Anna Åhman, också känd som Birgit Bidder. Raketen gjorde livedebut förra sommaren som förband till Oskar Linnros på Mosebacke. Proggpop på svenska med orglar, sång och melodier att dö för. Bandet består också av Kalle Nyman och Patrik Heikinpieti. Mattias Alkberg och Jonas Teglund brukar också hjälpa till.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0