Country truckers övertygar


Drive-By Truckers

Go-Go Boots (PIAS/Border)

PPPP

En del band är som potatisen. Går att använda till det mesta och går aldrig bort sig även om de korsar mellan genres. Drive-By Truckers är ett sådant.

Nu behöver de egentligen inte lämna sitt häng med saftig southern rock för att övertyga. Men när de nu gör så och drar åt laidback och nedväxlad countryrock så sitter den kostymen också perfekt.

Föregångaren ”Big To-Do” var en fullblodsrockare där bandbossen Patterson Hood och kompani stundtals spände sitt väl slimmade och högst personliga sound till bristningsgränsen.

Här blir mötet lite annorlunda där skönt skumpiga öppningspåret ”I Do Believe” liksom sätter ramen för de 14 spåren.

Vildare än så blir det inte, bara lika coolt och avslappnat gungigt i ”Cartoon Gold”, ”Everybody Needs Love”, ”Assholes”, ”The Weakest Man”, ”Used To Be A Cop” och ”Mercy Buckets”

De övriga 50 procenten tassar ännu mer återhållsamt fram i countrys utmarker utan att flirta det minsta med det stelbenta och konservativa etablissemanget i Nashville. Basisten Shoona Tuckers vokala insats på steelfärgade ”Dancin´ Ricky” lämnar inget övrigt att önska, och Tucker tål att jämföras med de innerliga systrarna när det gäller uttrycket.

Hood har med glimten i ögonvrån kallat ”Go-Go Boots” för gruppens country, soul och mördarballad album. Sant naturligtvis, men snillet och värmen med Drive-By Truckers styr.

Adderar man faktumet att gruppen alltid har intressanta historier att berätta så blir det en sån där platta som man har ytterst svårt att låta bli.

Liknande artister: Uncle Tupelo, Son Volt, Slobberbone, Ryan Bingham, Bottle Rockets, Whiskeytown, The Hold Steady.

Björn Bostrand


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0