Thorogood hyllar sina hjältar

George Thorogood & The Destroyers

”2120 South Michigan Ave.” (EMI)

PPPP

Antingen så gillar man honom eller inte.

Fast egentligen har jag svårt att förstå att man tycka illa om den dynamiske amerikanske bluesrockaren och baseballfantasten.

Det har aldrig varit någon hemlighet att 61-åringen haft ett extra rum i sitt hjärta för allt som producerats på Chess-etiketten.

Att han nu ett 20-tal album in i diskografin väljer att hylla och tolka Muddy Waters, Howlin' Wolf, Willie Dixon, Chuck Berry och Bo Diddley känns bara så totalt självklart och verkligen på tiden.

Och det gör han naturligtvis på sitt alldeles självklara och oefterhärmliga sätt tillsammans med en svintight Destroyers där gitarristen Jim Suhler och gäster som Buddy Guy, naturligtvis gitarr, och Charlie Musselwhite, munspel, hjälper till att höja stämningen.

Ännu en coverplatta. Skittrist, tänker kanske en del av er. Men då har ni fel.

Men det blir aldrig trist med Thorogood vid rodret och en fifty fifty mix.

Han sätter eld på och rockar stenhårt i ”Going Back”, ”Seventh Son”, ”Let It Rock”, ”Mama Talk To Your Daughter”, ”Willie Dixon's Gone” och ”2120 South Michigan Ave. .

Det stilfulla och suggestiva gunget är den röda tråden genom ”Hi-Heel Sneakers”,”Spoonful”, ”Two Trains Running”, ”Bo Diddley”, ”Help Me” och ”My Babe”

Homerun på homerun helt enkelt.

En utsökt partyplatta för gästerna som vill twista sig halvt medvetslösa.

Liknande artister: Stevie Ray Vaughan, Johnny Winter, The Geogia Satellites, Bob Seger, Ted Nugent.

Björn Bostrand


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0