Sjösättning av Kontiki deluxe1997 spelade amerikanska Cotton Mather sin andra skiva, Kontiki. Skivan spelades in under ganska primitiva förhållanden utanför Austin och släpptes utan större väsen av det lilla indie-bolaget Copper. Sedan skivan letat sig över till den gamla världen och England, släpptes den igen av amerikanska powerpop-bolaget Rainbow Quartz och blev en ordentlig succé både hos kritiker och fans.

Skivan är nu sedan länge utgången men bandets frontofigur Robert Harrison, numera i utmärkta Future Clouds And Radar, arbetar f n idogt för att återutge denna klassiska skiva och en extra-CD med bonusmaterial.

För att finansiera projektet har Harrison anordnat ett upprop, där fans m fl får satsa pengar i projektet. Uppropet har blivit en succé och trots att tiden ännu inte gått till ända, är budgeten redan uppnådd.

Kontiki är en riktig klassiker - i sin bok Shake Some Action placerar författaren John Borack skivan som nr 26 bland de 200 bästa Powerpop-skivorna som någonsin släppts, med välförtjänta jämförelser med Beatles, Big Star och Apples in Stereo.

Mer att läsa om detta roliga och vällovliga projekt finns här och längst ner finns en kul video kring projektet.

tp

Kommentarer
Postat av: Björn Bostrand

Har den också. Gott mos!

2011-04-14 @ 10:13:02
Postat av: Hans Schönning

Då är vi minst tre...

2011-04-14 @ 17:55:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0